Organic & vegan

Hälsa, träning, veganska recept, yoga, löpning, ekologisk livsstil.

Äntligen krossas mjölkindustrins myter!

Kategori: hälsa, vegan

Åh vad glad jag är idag efter alla dagens artiklar om mjölkkonsumtion, debatten uppkom efter nyheten om att Svensk mjölk stämt Oatlys för deras slogan "It´s like milk but made for humans" som är skriven på Oatlys förpackningar av havremjölk. De menar att Oatly är missvisande och att deras slogan menar på att mjölk
skulle vara något ohälsosamt, och vet ni vad? Mjölk är inte till för människor! Ingen nyhet direkt men bra att det kommer ut i dagsljuset! En stor myt vi är insvepta i i Sverige är att mjölk är något nödvändigt för oss att dricka och mjölkindustrin storsatsar på att ha nya produkter och följa med i hälsotrenden med smaksatta kvarg med tillsatt socker eller sötningsmedel, mellanmål på språng och slogans som "naturens egna sportdryck" ja, om du är en kalv!
 
Jag önskar att nästa debatt skulle bli en köttdebatt där vi kan diskutera hurvida vi behöver kött eller inte. Köttindustrin är sjuk. Det är egoistiskt, miljöovänligt, oetiskt och direkt ohälsosamt att äta kött. Våra kroppar behöver inte kött. Alla de rovdjur som existerar här i världen jagar för att överleva och de äter upp hela bytet. Vi jagar för nöjes skull och äter bara valda delar medan vi slänger resten, det värsta slöseriet man kan tänka sig. Vi är inte heller "gjorda för att äta kött" i så fall hade vi haft klor och vassa huggtänder som kunde döda djur och tugga genom ben. Alla rovdjur jagar utan tillhyggen utan människan. Vi har fingrar och armar för att kunna äta av växtriket, plocka bär, frukt, grödor, ur jorden, från träd, buskar och så vidare. Vi ska äta det som vi själva kan fånga med våran egna utrustning, det vill säga kroppen. Skulle vi leva i symbios med naturen skulle vi nog inte ha några sjukdomar här i världen.
 
Nu tycker jag att det sker en väldigt positiv utveckling och jag tror på framtiden. Det verkar som att fler och fler människor blir upplysta, det ligger i tiden att äta vegetariskt och veganskt, att fundera över vad vi stoppar i oss och varför, hur vi ska leva våra liv på bästa sätt, att vi med dagens arbeten behöver träna för att använda våra kroppar som inte är gjorda för att sitta stilla långa stunder.
 
 
Kommentera inlägget här: