Organic & vegan

Hälsa, träning, veganska recept, yoga, löpning, ekologisk livsstil.

Att bli sviken av sin bästa vän

Kategori: Allmänt

Det här är något som hände första dagen jag började gymnasiet och bytte skola, jag har egentligen aldrig förut reflekterat så mycket över hur den här händelsen påverkat mig förrän den senaste tiden. Vet egentligen inte varför nu, men tror det har att göra med att den här barndomsvännen addade mig på instagram och i stort sett likar alla mina bilder, och jag alla hennes. Men varför gör jag det började jag fundera över. Varför har jag under alla dessa år ändå velat träffa den här tjejen, vi har inte haft kontakt men har vid några tillfällen träffats, vi åkte till och med på en spontan charterresa ihop till Grekland när jag var 19-20, tror det var sommaren efter gymnasiet. Minns inte att resan var särskilt lyckad eller att vi hade något gemensamt då. Efter det har vi fikat vid 2-3 tillfällen men inte haft kontakt. Dock skrivit för något år sedan igen på facebook att vi borde ses. Alltså det konstiga är att den här tjejen sårade mig djupt och ändå har jag inga minnen av att jag var arg på henne. Jag minns bara att jag var ledsen när det inträffade och att min värld lite raserades då vi innan dess gjorde allt tillsammans.
 
Den här tjejen var ett år yngre än mig och min bästis sedan många år tillbaka, men när jag bytte skola från högstadiet till gymnasiet så såg hon sin chans att bli kvitt mig. Jag minns att jag ringde henne efter första skoldagen i gymnasiet och att hon då sa hårt och kallt att vi inte skulle vara kompisar mer, att hon inte ville ha nåt med mig att göra och att jag inte skulle ringa henne mer. Jag minns att jag blev väldigt ledsen och sedan under gymnasiet var väldigt ensam i perioder. Jag hade ingen riktigt nära vän, men så småningom hittade jag nya vänner och förmodligen bättre vänner då jag mer kunde vara mig själv. Min gamla bästis var väldigt mån om utseénde och att vara populärast på skolan, och det var där jag inte passade in, för jag ville inte vara populärast och jag tyckte inte om de populära, snygga tjejerna som sedan blev min bästis nya kompisar. Jag tyckte de var ytliga och fjantiga. Sedan var jag också väldigt osäker och blyg och tyckte inte om att umgås i stora gäng, något min bästis strävade efter.
 
Hur som helst så började jag fundera på hur den här händelsen har påverkat mig, jag minns att jag var deprimerad en stor del av gymnasiet men har inte minnen av att jag var deprimerad under högstadiet, blev jag deprimerad av den här händelsen? förmodligen till viss del. Andra orsaker var nog just min osäkerhet. Jag tycker nu att det här var extremt elakt gjort av min gamla bästis och jag förstår inte varför jag har velat haft någon som helst kontakt med den här människan. Nu har jag lust att låta henne få veta hur mycket hon sårade mig, men det här är 15 år sedan, ingen vits, däremot tänker jag nog inte träffa henne eller lika hennes bilder på instagram mer heller.
 
Har ni blivit djupt sårade av gamla vänner? Berätta gärna.