Organic & vegan

Hälsa, träning, veganska recept, yoga, löpning, ekologisk livsstil.

Gluten & socker orsakar inflammationer i kroppen?

Kategori: Allmänt

Jag som till största del undviker gluten, mjölk och socker helt, äter veganskt men fuskar ibland med att äta vegetariskt fuskade alldeles för mycket förra helgen. Jag åt en påse saffransbullar, vegetarisk burgare med bröd och majonäs, grillade pinnbröd, åt baguette till maten och ja det var nog det. Men det räckte, för min annars fina hud fick fullt med finnar. Så för mig är det ett faktum att gluten, socker och förmodligen också mjölk orsakar inflammationer i kroppen. Jag märker det direkt på min hud om jag äter dåligt. Äter jag däremot bra, mycket grönsaker, veganskt protein, inget socker eller gluten så får jag jättefin hud och fin lyster.
 
 
 
Så nu är det slutfuskat för i jul. Tycker inte det är värt det! Vill inte förstöra min kropp! Har ni några tips på nyttig vegansk julmat & fika?

Havregrynsgröt med riven morot

Kategori: ekologiskt, hälsa, mat, vegan

Såhär vid jul blir jag så sugen på alla julkryddor som kanel, kardemumma, ingefära osv. Så kom på ett recept jag gjorde för länge sen på havregrynsgröt med riven morot, kardemumma, kanel och vaniljpulver. Toppat med mera kanel, russin, jordnötssmör och hampafrön. Juligt, nyttigt och jättegott! 


Tjejer som gör sig dumma

Kategori: Allmänt

Något jag blir tokig på är när tjejer gör sig dummare än vad dom är. Det är som att vi är uppväxta med att vi inte klarar av någon "killsyssla" utan hjälp och många tjejer ber hellre om hjäp med saker istället för att göra dom själva fast de skulle klara av det precis lika bra. Man behöver inte ställa sig bakom nån och leka dum bara för att få hjälp med en sak man klarar av precis lika bra själv. Ta tag i det själv istället så kommer ni växa som människor, bli stolt över dig själv och det kommer gå lättare nästa gång. Kan vara saker som är lite tekniska med TV:n eller datorn, eller att byta en propp eller glödlampa eller liknande. Läs istället hur du ska göra och så kommer du klara av det hur lätt som helst nästa gång. Gör det själv! :)